Hrvatski olimpijski odbor na čelu s g. Zlatkom Matešom, upriličio je prijem za sportašice, trenere i rukovodstvo Hrvatskog kajakaškog saveza. Povod je bila vrlo uspješna i medaljama bogata sportska 2022. godina, kojoj je prethodio povijesni uspjeh ispunjenja olimpijske norme i nastupa na Olimpijskim igrama prve hrvatske kajakašice i kanuistice.

Kanuistica Vanesa Tot sa osvojenih 5 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, a Anamaria Govorčinović sa 2 medalje sa svjetskog prvenstva potvrdile su svoju kvalitetu i spremnost za nadolazeću kvalifikacijsku 2023. godinu.

Sportašice su zahvalile za potporu koju imaju od HOO-a i matičnog saveza, naglasivši da im puno znači i status ugovornih pričuvnica HV-a (u programu koji je HOO inicirao s MORH-om 2010. godine u svrhu zbrinjavanja vrhunskih sportaša i sportašica).

Uz sportašice, delegaciju HKS-a su činili: Marko Ćurković – predsjednik Saveza, Branko Lovrić – glavni tajnik Saveza, Igor Krajina – Vanesin trener, Aleksandar Knežević – Anamariin trener, Hrvoje Mitrović – predsjednik KKK Marsonia i Ivan Lončarević – predsjednik KKK Matija Ljubek.