Nakon domaćinstva i uspješne organizacije Europskog prvenstva u maratonu 2018. godine u Metkoviću, Hrvatski kajakaški savez dobio je organizaciju Europskog prvenstva u maratonu za juniore, mlađe seniore i seniore,  koje će se održati u Slavonskom Brodu 13.-16.7.2023. godine, Prvenstvu prethodi Europski kup za veterane 10. i 11. srpnja koje će biti i uvod u ovo veliko natjecanje.

U organizaciju EP su uključeni čelni ljudi grada Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županija sa svojim kajakaškim klubovima i volonterima s tog područja.

Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija odabrani su jer je na tom području najrazvijenije kajakaštvo u Hrvatskoj sa tri vrlo uspješna kajakaška kluba: Marsonia, Olimpik i Oriolik sa brojnim sportašima i članstvom koji će biti od velike pomoći u organizacijskoj provedbi Europskog prvenstva.

Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu biti će veliki poticaj kajakaškim klubovima ne samo u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji, već i klubovima diljem Hrvatske u daljnjem omasovljenju i kvaliteti, jer se očekuje nastup najboljih sportaša iz tridesetak europskih zemalja sa oko 350 sportašica i sportaša u pratnji vođa ekipa, trenera i logističke podrške gostujućih ekipa.

Širi krug kandidata za sastav naše državne reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu je već odradio prvi dio priprema za ovo natjecanje, a konačni sastav reprezentacije će biti određen početkom lipnja.

 U nastavku na linku možete pronaći Bilten, te pratiti sve pojedinosti i novosti vezane za EP na web stranici.