Neizvjesno natjecanje kanua jednokleka za seniorke na olimpijskim kvalifikacijama u Szegedu donijelo je mnogo uzbuđenja, a naša talentirana sportašica Vanesa Tot ostavila je srce na stazi osvojivši sedmo mjesto u disciplini C1 W 200m. Iako nije uspjela osigurati olimpijsku normu za nadolazeće Igre u Parizu, njezino predstavljanje Hrvatske sve nas je ispunilo ponosom i zaslužuje iskreno divljenje.

Nakon što je impresivnim nastupom osigurala direktan prolaz u finale, osvojivši drugo mjesto u prvoj kvalifikacijskoj skupini, Vanesa se hrabro suočila s izazovom u finalu, suočavajući se s najboljim europskim kanuisticama. Iako se nije uspjela popeti na postolje, njezin izvanredan trud i predanost sportu zaslužuju veliko priznanje.

Vanesa Tot već se upisala u povijest kao prva hrvatska kanuistica na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. I sada, dok se okreće prema budućnosti, s nestrpljenjem iščekuje priliku za ponovni nastup na Olimpijskim igrama – u Los Angelesu 2028. godine.

Dok se natjecanje u Szegedu nastavlja utrkama Svjetskog kupa, s uzbuđenjem gledamo kako naše hrabre sportašice – Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot, pokazuju svoj talent i odlučnost na svjetskoj pozornici. S takvom snagom i predanošću, Hrvatska samo može biti ponosna na svoje predstavnice.

Nastavljamo bodriti naše sportašice dok se pripremaju za svako sljedeće natjecanje, znajući da će njihov trud i rad u konačnici donijeti izvanredne rezultate.

Njihovu izvedbu i rezultate na Svjetskom kupu možete pratiti na:

Rezultati

Livestream