DECK projekt započeo je u 2023., a planirani završetak je u 2025. godini. Usmjeren je na organizacije natjecanja kajaka i kanua s ciljem jačanja ekološkog pristupa i operativnih kapaciteta. U skladu s Europskim zelenim planom i Pariškim sporazumom, DECK promiče održivost i kružno gospodarstvo u vodenim sportovima te adresira nedostatak ekološkog pristupa u sportu.

Kroz 2023., HKS predao je tri izvještaja o ekološkom otisku organiziranih natjecanja te detaljan izvještaj “Analiza životnog ciklusa”. Cilj ovih izvještaja je pružiti sveobuhvatan prikaz ekoloških aspekata povezanih s provedbom natjecanja, a uključuje različite ekološke čimbenike poput iscrpljivanja resursa, potrošnje energije, emisija u zrak, tlo i vodu, te generacije otpada.

Trenutna faza projekta označena je završetkom “work package 2”, a sada smo spremni ući u “work package 3”, koji smo detaljno definirali tijekom trećeg sastanka partnera zemalja. Održan je 26. i 27. ožujka u Ateni uz ljubazno gostoprimstvo Hellenic Canoe-Kayak, SUP i Surfing Federacije (HCKF). Predstavnici četiri nacionalna saveza za kajak i kanu, zajedno s delegatima iz Škole sporta i Sant’Anna School of Advanced Studies Pisa (SSSA), okupili su se kako bi raspravljali o napretku projekta.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prate razvoj projekta putem web stranice. Na njoj možete pronaći sve relevantne informacije o DECK projektu, kao i mogućnost prijave na newsletter kako biste redovito primali ažuriranja o aktivnostima, događajima i ostalim važnim obavijestima.

Pratite naš rad i budite dio naše zajednice koja radi na očuvanju okoliša i unapređenju kajaka i kanua!