Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, olimpijac za Igre u Tokiju, osvojio je zlatno odličje u utrci ICF-a u slovenskom Tacenu. U polufinalnoj je utrci zauzeo četvrto, a u finalnoj prvo mjesto.

“Iza njega su dvije, što se brzine tiče, identične vožnje. U prvoj je dodirnuo dvoja vrata, no u drugoj je bio fokusiran i vožnju završio bez tehničkih pogrešaka. Staza je bila tehnički dosta zahtjevno postavljena, a on je bio izvrstan. To će Mariniću dati samopouzdanje nužno za nastup na Europskom prvenstvu”, kazao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

U utrci u Tacenu sudjelovali su kanuisti iz Češke, Italije, Španjolske te Slovenije. Posebno motivirani bili su upravo Slovenci jer su se oni borili i za mjesto u svojoj reprezentaciji. Rezultati ICF utrke utječu na rangiranje kanuista te se boduju za Europski kup.

“Sjajan je osjećaj zauzeti prvo mjesto i iza sebe ostaviti vrhunske sportaše poput Luke Božiča iz Slovenije koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu zauzeo drugo mjesto. U finalu je Božič ostvario samo pola sekunde slabiji rezultat od mene te time zauzeo drugo mjesto. Na trećem je Španjolac Miquel Trave. Posebno sam zadovoljan današnjim rezultatom zbog činjenice da smo u posljednjih godinu dana zbog pandemije koronavirusa imali manjak priprema i natjecanja. Zahvaljujući današnjem rezultatu mirne glave mogu dalje”, rekao je Matija Marinić.

Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za kanuiste počinje u talijanskoj Ivrei krajem mjeseca. U srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  1. ožujka 2021.