Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Ciljana skupina kampanje su sportaši, treneri i službene osobe te molimo sve klubove da im prenesu priložene edukativne materijale.

Edukativni materijali za sve: Što je manipulacija – edukativni video preveden na hrvatski jezik , Video – zašto ljudi manipuliraju natjecanjem (ENG), Tko bi namjerno izgubio i Kodeks ponašanja

Dodatni materijali za sportaše: Kako su me tražili da varam – video (ENG) i BELIEVE IN SPORT – mobilna aplikacija

Dodatni materijali za trenere i službene osobe: Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem (ENG) i Koja je uloga uzora (ENG)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ima otvorenu web stranicu IOC Intergrity and Compliance Hotline s obrascem na koji se može izravno prijaviti ako netko traži od vas da manipulirate natjecanjem ili ako primijetite bilo kakav pokušaj manipulacije natjecanjem. Manipulacija natjecanjima kažnjava se u sve većem broju zemalja, a krajnji cilj olimpijskog pokreta je zaštita poštenih sportaša! Više informacija možete pronaći na internet stranicama HOO-a na linku.