Nakon sjajnih rezultata naših olimpijki Anamarie Govorčinović i Vanese Tot na Svjetskom seniorskom prvenstvu na mirnim vodama koje je održano u kanadskom Halifaxu, u VIP salonu Zračne luke dr. Franjo Tuđman Hrvatski kajakaški savez je u suradnji s Kajakaškim savezom Zagreba i Kajak kanu klubom Matija Ljubek iz Zagreba, organizirao svečani doček kajakašice Anamarie Govorčinović i kanuistice Vanese Tot zajedno s njihovim trenerima Aleksandrom Kneževićem i Igorom Krajinom.

Podsjetimo, djevojke su izborile čak četiri A finala. Anamaria je postala svjetska viceprvakinja u olimpijskoj disciplini kajak jednosjeda na 500 m, dok je na duplo dužoj dionici (K1 1000 m) osvojila broncu. Vanesa Tot je osvojila izvrsno 6. mjesto u disciplini C1 500 m, dok je na 200 m zauzela 8. mjesto. Više detalja o postignućima Anamarie Govorčinović na linku.

Uz predsjednika Hrvatskog kajakaškog saveza gospodina Marka Ćurkovića koji je čestitao našim djevojkama i njihovim trenerima na povijesnim vrhunskim rezultatima, svečani doček su uveličali doministar Ministarstva turizma i sporta gosp. Tomislav Družak koji se lijepim riječima obratio svim nazočnim pohvalivši ostvarene vrhunske rezultate naših olimpijki. Lijepe riječi i pohvale uputio je i direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe Hrvatskog olimpijskog odbora gosp. Neven Šavora, kao i predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza gosp. Vjekoslav Šafranić, predsjednik KKK Matija Ljubek Ivan Lončarević te izaslanica gradonačelnika grada Zagreba gospođa Tanja Ališić.

Iako umorne od puta, Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot, zahvalile su se na tako lijepom dočeku i čestitkama na ostvarenim rezultatima (izjava Anamarie Govorčinović – HRT). Oni su rezultat njihovog višegodišnjeg mukotrpnog rada, uz stručnu pomoć i vjeru u njih njihovih trenera Aleksandra Kneževića i Igora Krajine. U svojim govorima treneri su istakli značaj ovih rezultata, te kako se došlo do njih i koliko je važno međusobno povjerenje između sportaša i trenera.

Nakon zahvale osoblju Zračna luka Zagreb – Zagreb Airport koji su omogućili tako veličanstven doček u njihovom VIP salonu te tvrtki Croatia Airlines koja se odazvala zamolbi Hrvatskog kajakaškog saveza da na letu iz Frankfurta uz šampanjac i tortu pozdravi i čestita sportašicama na uspjehu,  uzvanici su se uputili do prostorija Kajakaškog saveza Zagreba koji je za tu prigodu organizirao mali domjenak. Prije početka domjenka pozdravio ih je i čestitao na ostvarenim vrhunskim rezultatima stručni tajnik KSZ gosp. Tomislav Crnković.

Naše djevojke još čeka Europsko seniorsko prvenstvo u Minhenu (GER) od 16.-22.8.2022., a Vanesu Tot i Svjetsko juniorsko U23 prvenstvo u Szegedu 30.8.-4.9.2022. na kojima također očekujemo potvrdu dosad ostvarenih vrhunskih sportskih dostignuća.