Kajakašica Anamaria Govorčinović je prvim mjestom u B finalu discipline kajak jednosjed na 500 metara, na Svjetskom prvenstvu u Duisburgu, osigurala prvu olimpijsku normu za kajak za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Hrvatski kanuist na divljim vodama, Matija Marinić, u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održalo u Londonu (u disciplini C-1 slalom) je u poretku kao 10. nacija ispunio olimpijsku normu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Dodatne mogućnosti za povećanje broja naših olimpijskih predstavnika otvaraju se zahvaljujući sudjelovanju naših talentiranih sportašica, Vanese Tot i Katje Bengeri.

Vanesa Tot aktivno radi na ostvarenju norme na predstojećim kontinentalnim kvalifikacijama u Szegedu dok se Katja Bengeri trenutno nalazi na listi čekanja za normu u uzbudljivoj disciplini divljih voda. Budući da su pokazale iznimne vještine i predanost, imamo svu nadu u pozitivan ishod, a prisustvo naših sportašica na Olimpijadi bilo bi iznimno vrijedno za našu sportsku zajednicu.

Još jednom želimo čestitati Matiji, Anamariji te njihovim trenerima i stručnom timu koji su nas odnijeli na Olimpijske igre!