Na Europskom prvenstvu u sprintu, održanom od 12. do 16. lipnja u Szegedu, nastupile su i tri hrvatske kajakaške i kanuističke uzdanice. Najbolji rezultat ostvarila je kanuistica Vanesa Tot koja je  u kanuu jednokleku na 200 metara (C1W 200m) zauzela vrlo dobro šesto mjesto u finalu A. U borbi za medalje Brođanku je manje od sekunde dijelilo od bronce. Dva dana prije toga, Vanesa Tot je također nastupila u borbi za medalje – u utrci na 500 metara (C1W 500m) zauzela je 8. mjesto u Europi, a u elitnu skupinu te discipline prošla je izravno – kao drugoplasirana u kvalifikacijama.

Naša kajakaška olimpijka Anamaria Govorčinović najprije je trećim mjestom u kvalifikacijskoj utrci kajaka jednosjeda na 500 metara (K1W 500m) izborila nastup u polufinalu, da bi novim trećim mjestom u svojoj skupini izborila i finale A u kojem je zauzela 9. mjesto. Govorčinović  je u Szegedu kao šestoplasirana prošla u polufinale utrke na 200 metara (K2W 200m), ali je u iznimno jakoj konkurenciji završila kao 9.

Štefo Lutz je u kvalifikacijskoj utrci kanua jednokleka na 500 metara (C1M  500m) prošao u polufinale 5. mjestom, da bi u polufinalnoj utrci bio 9., a prva tri čamca su prošla u finale A.