In memoriam – Zvonimir Kostevc

S tugom smo primili vijest da je 07.03.2022. u 84. godini preminuo dugogodišnji kajakaški entuzijast, dužnosnik i jedan od osnivača Kanu kluba Končar Zvonimir Kostevc.
Ispraćaj dragog nam prijatelja Zvonimira biti će danas 09.03.2022. u 12:30 na Mirogoju.

KOSTEVC, Zvonimir (Zagreb, 14. III. 1937), završio je Višu tehničku školu, smjer strojarstvo u Zagrebu. Bio je kraće vrijeme zaposlen u poduzeću Končar-transformatori,a do umirovljenja je radio u Projektnom birou Željezare Sisak u Zagrebu. Kajakaški veteran i jedan od osnivača Kanu kluba Končar godine 1951. Dugi niz godina bio je aktivan vodstvu KK Končar, Kajakaškog saveza Zagreba i Hrvatskog kajakaškog saveza. Obnašao je dužnosti tajnika Kajakaškog saveza Hrvatske (od 1969. do 1974), predsjednika Kajakaškog saveza Zagreba kao i predsjednika i člana Nadzornog odbora Hrvatskog kajakaškog saveza te je bio istaknuti športski djelatnik u Zagrebu.

Počasni je predsjednik Kajakaškog saveza Zagreba i član Nadzornog odbora Hrvatskog kajakaškog saveza.

Za doprinos razvoju kajakaškog sporta nagrađen je  zlatnom značkom u prigodi obilježavanja 50, obljetnice Kajakaškog saveza Hrvatske 1982. te Nagrade za životno djelo Zagrebačkog športskog saveza 2005. godine.