S tugom u srcu obavještavamo vas da nas je napustio dugogodišnji kajakaški djelatnik i predsjednik KKK Matija Ljubek, gospodin Ivan Lončarević u 76. godini života.

Ivan je bio dugogodišnji veliki prijatelj velikana i legende hrvatske i svjetske kanuistike pokojnog Matije Ljubeka, a odmah nakon Matijine tragične smrti, krenuo je s inicijativom osnivanja Kajak kanu kluba Matija Ljubek u Zagrebu, koji je osnovan 16.11.2000. godine.

Ivanova vizija je bila da kajak klub nazvan po Matiji Ljubeku bude stvaraoc vrhunskih sportašica i sportaša koji će osvajati medalje na svjetskim i europskim prvenstvima, te na olimpijskim igrama. Tako je klub iznjedrio osvajače svjetskih i europskih medalja kao što su Nikica Ljubek, Bruno Kumpez i na kraju aktualna olimpijka Anamaria Govorčinović.

Odlaskom Ivana Lončarevića, Kajak kanu klub Matija Ljubek i Hrvatski kajakaški savez, izgubili su velikog zaljubljenika, vizionara i djelatnika u kajakaškom sportu.

Ivanu smo zahvalni za njegov veliki doprinos razvoju hrvatskog kajakaštva, a naknadno ćemo vas obavijestiti o danu i vremenu ispraćaja našeg Ivana.

Neka mu je vječna slava i hvala.