S velikom tugom u srcu, obavještavamo vas da nas je 7.4.2024. godine u 73. godini života iznenada napustio dugogodišnji sportaš i sportski djelatnik naš Krešimir Beg.

Rođen je 5.11.1951. godine. Završio je srednju grafičku školu i čitav svoj radni vijek proveo je u tiskarama. Prvo u tiskari Ognjen Prica, a kasnije je osnovao svoju privatnu tiskaru KreBeg u kojoj je radio do umirovljenja. Jedan je od rijetkih koji je uspio ukladiti svoje obiteljske, poslovne i sportske obaveze. Svakom poslu pristupao je temeljito, pa je tako vidjevši da je za sportska ostvarenja u sportu, neophodno dva treninga dnevno, još 1974. godine počeo sa primjenom po dva treninga dnevno u Kanu klubu Končar, u kojem je s različitim partnerima ostvario nekoliko naslova prvaka bivše Jugoslavije. Nakon sportske karijere, uključio se kao sportski djelatnik, prvo u Kanu klubu Končar, zatim Kajakaškom savezu Zagreba i Hrvatskom kajakaškom savezu i svuda je ostavio neizbrisiv trag svojim radom, zalaganjem, smirenošću i predlaganjem najracionalnijih rješenja.

Stoga ne čudi što je proglašen za počasnog člana Kanu kluba Končar u kojem je dugo godina bio član uprave i voditelj sportskog tima, koji je osvajao brojne medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.

Dugo godina je bio Predsjednik Kajakaškog saveza Zagreba u kojem je svojim smirenim, samozatajnim radom vrlo uspješno vodio Savez od 2004. sve do 2023. godine, kada je nakon odlaska s te dužnosti proglašen počasnim predsjednikom Kajakaškog saveza Zagreba.

Također je dugo godina bio član Izvršnog odbora Hrvatskog kajakaškog saveza u kojem je bio i dopredsjednik Saveza, a posebno se brinuo o sportašima i sportskim ostvarenjima, uglavnom vrhunskih rezultata na divljim vodama.

Živio je zdrav život pod geslom “U zdravom tijelu zdrav duh”, pa smo svi, s tugom i nevjericom primili vijest, da nas je napustio naš Krešimir Beg, sportski djelatnik i hrvatski branitelj.

Kajakaški sport izgubio je velikog sportaša, sportskog djelatnika, entuzijastu i prijatelja, koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju kajakaškog sporta, a posebno divljih voda.

U ima sportaša, sportskih klubova i djelatnika, Hrvatski kajakaški savez izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima, a našem Kreši, neka je laka Hrvatska gruda koju je volio i za koju se borio, i za to mu vječna hvala i slava.

Posljednji ispraćaj dragog nam Krešimira je u srijedu, 10.04.2024. godine u 14:40 sati na Krematoriju na Mirogoju.