31.3.2020.

 

 

Otkazane Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju

 

 

Nakon razgovora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), japanske Vlade i grada domaćina Tokija, službeno je donesena odluka o otkazivanju Olimpijskih igara 2020. godine.

 

olimpijske igre tokio korona 810x556

 

Tijekom konferencijskog poziva predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach i japanski premijer Abe Shinzo izrazili su zajedničku zabrinutost zbog svjetske pandemije COVID-19 i kako ona utječe na živote ljudi te značajnog utjecaja na pripreme sportaša za Olimpijske igre. 

 

Iako su Predsjednik Bach i premijer Abe pohvalili rad Organizacijskog odbora Tokio 2020. i primijetili kako je u Japanu postignut veliki napredak u borbi protiv COVID-19, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da se pandemija COVID-19 "ubrzava". 

 

Na temelju trenutačne situacije i podataka koje je dala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) predsjednik MOO-a i japanski premijer zaključili su da Olimpijske igre u Tokiju otkazuju i prebacuju najkasnije za ljeto 2021. godine. Olimpijski plamen ostaje u Japanu te će Igre zadržati naziv Olimpijske i Paraolimpijske igre Tokio 2020. godine.

 

 

Copyright (c) Hrvatski kajakaški savez 2014. All rights reserved.