ANTUN NOVAKOVIĆ PRVAK EUROPE I VICEPRVAK SVIJETA         

 Antun Novaković je postao juniorski prvak Europe, a titulu europskog prvaka osvojio je u disciplini K-1 1000 m na Europskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Bascov (ROM) od 16.-20.9.2015. godine. Na istom natjecanju, na upola manjoj dionici na 500 m osvojio je drugo mjesto. Ako k tome pridodamo sjajni Antunov rezultat koji je ostvario na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Montemor o Velho (POR) od 23.-28.7.2015. godine na kojem je Antun postao viceprvak Svijeta u disciplini K-1 1000 m, slobodno možemo reći da je ovo najveći uspjeh hrvatskog kajakaštva na mirnim vodama do sada, tim više što je on ostvaren u olimpijskim disciplinama.

Antun Novaković rođen je 26.5.1997. u Slavonskom Brodu. Odličan je učenik četvrtog razreda Gimnazije "Matija Mesić" u Slavonskom Brodu, na prirodoslovno-matematičkom smjeru.  Od samog početka treniranja pokazao je izraziti talent prvo u Kajak kanu klubu „Marsonia“ iz Slavonskog Broda, a kasnije u Kajak kanu klubu „Olimpik“ iz Slavonskog Broda.  Već kao kadet je počeo nizati rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, a zatim nastavio u kadetima i mlađim juniorima gdje je na Olimpijskim nadama već 2013. osvojio dva zlata na 500 i 1000m, a kontinuitet i uspon u napredovanju je pokazao i sada na najvećoj svjetskoj smotri u juniorima.

Kako su iduće 2016. godine u svibnju u Duisburgu (GER) dodatne kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama u Riu, s nestrpljenjem i optimizmom čekamo i taj nastup, kako bi Antuna vidjeli i na natjecanju koji je san svim sportašima, a to su Olimpijske igre.

 Mala Antun 01mala Antuna 04mala Antun 03


 

BULLETIN 2

BULLETIN 1

Copyright (c) Hrvatski kajakaški savez 2014. All rights reserved.